Artikel voor klanten

Hallo, we wilden je laten weten dat we onlangs onze aanbeveling voor betalingsproviders hebben herzien. Tot nu toe hebben we altijd Stripe aanbevolen, maar door enkele wijzigingen in de Europese wetgeving en partnerschappen bieden we onze klanten nu alternatieve opties.

Maak je echter geen zorgen, Stripe blijft grotendeels hetzelfde zoals je het kent. Vanaf 1 januari volgend jaar zullen Klarna Sliced Payments, Klarna Pay-in-3, in3 en PayPal echter niet langer beschikbaar zijn op het Stripe-platform. Klarna pay now, en Klarna pay in 30 dagen blijven wel beschikbaar.

We begrijpen dat dit misschien geen goed nieuws is voor degenen die deze functies momenteel gebruiken via Stripe, dus we willen u een paar opties bieden om dit probleem op te lossen.

Overstappen naar Mollie

Een optie is om over te stappen naar Mollie. Zij bieden alle betalingsproviders onder één dak en hebben momenteel nog functies als Klarna sliced, termijnbetalingen, in3 en PayPal. We moeten echter opmerken dat de technische oplossingen van Mollie trager kunnen zijn en vatbaarder voor problemen. Bij Mollie moet u hun in-house plugin gebruiken, terwijl u bij Stripe een plugin van onze partners kunt gebruiken.

Bij Stripe blijven

Een andere optie is om bij Stripe te blijven. Hoewel u uw betalingssysteem zult moeten decentraliseren, heeft Stripe een paar voordelen. Het is goedkoper, sneller en technisch sterker. Stripe heeft ook een uitstekende klantenondersteuning met een breed scala aan middelen om eventuele problemen op te lossen. Bovendien maken de ontwikkelaarstools en API van Stripe het gemakkelijk om uw afrekenproces aan te passen en aangepaste integraties te bouwen.

Als u ervoor kiest om bij Stripe te blijven, moet u een merchant account aanmaken bij de betaalopties die u eerder gebruikte (Klarna, PayPal, in3). Maar dit zal de betalingskosten niet verhogen en bij Klarna krijgt u zelfs het voordeel van Klarna On Site messaging.

Voorbeelden van Klarna On Site Messaging

Onze voorkeur

Onze voorkeur gaat uit naar Stripe, hun systemen zijn robuuster en er is minder kans op een storing in het betalingssysteem. Plus de extra voordelen van on site messaging maakt de pijn van decentralisatie een beetje beter.

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Ons support team is maar een belletje weg, we helpen je graag kosteloos verder!


Ontvang support